Društveno preduzeće

Uvod

U mnogim zajednicama postoji hitna potreba za redovnim radom i dok mali biznis može biti put napred, neće svi hteti da rizikuju da započnu nešto za sebe, ili možda neće imati preduzetničke veštine da mu daju najbolju šansu uspeha.

U nekim zajednicama lokalna crkva ili nevladina organizacija pokrenula je društveno preduzeće kako bi stvorila zaposlenje za širu grupu ljudi.

Ako ste vi, vaša crkva ili nevladina organizacija zainteresovani da istražite ovaj način pomoći u otvaranju radnih mesta, onda okupljamo ljude sa određenim iskustvom u ovoj oblasti da započnemo dijalog. Kliknite ovde za više informacija.

Kako to funkcioniše

Organizovali bismo seriju početnih malih grupnih poziva na Zoomu. Prvi poziv bi bio da se upoznamo i da saznamo više o vašoj situaciji i da čujemo o poslu koji trenutno vodite ili biste želeli da započnete.

Drugi poziv na Zoomu bi bio „dublje“ i pokušaj da se pozabavimo nekim specifičnim problemima.

Na ovom drugom pozivu bismo „prošetali“ kamerom socijalnog preduzeća u razvoju u kojem mi radimo. 

Šta dalje

Na konferenciji u maju 2022. ćemo uspostaviti posebnu radionicu za ljude koji su prošli kroz zoom sastanke kako bi počeli da idemo još dublje i pružimo praktične smernice i grupe za diskusiju.

Posete na licu mesta

Za one koji su zaista željni da „počnu“ organizovat ćemo  posetu na licu mesta gde možete posetiti funkcionalno socijalno preduzeće na Balkanu i upoznati se sa nekim od zaposlenih i imati vremena za detaljna pitanja i savete.

Zatim možemo (gde je to prikladno) da organizujemo posetu vašoj zajednici, da vidimo resurse koje imate na raspolaganju i da detaljnije razgovaramo o vašoj ideji i njenoj primeni.

Mentorstvo

Nije lako samostalno započeti ovakvo putovanje. Znamo jer smo to uradili.

U mogućnosti smo da pružimo ograničen broj mentorskih mogućnosti gde možemo da vas povežemo sa ljudima koji su već neko vreme na ovom putovanju i koji će biti dostupni putem zoom-a za seriju mesečnih poziva.