EPIC SOLUTIONS

transformacija života kroz poslovanje

VIZIJA

Mnogi ljudi su siromašni ili marginalizirani radi nedostatka obrazovanja ili pak nemaju potrebne vještine da pristupe formalnim mogućnostima zapošljavanja. Vjerujemo da je poduzetništvo ključni dio rješenja za smanjenje siromaštva, stvaranje zaposlenja i poboljšanja ekonomskog rasta, jer to osnažuje ljude da pokrenu vlastite male biznise koji donose prihode, omogućujući transformaciju pojedinaca, kao i cijele zajednice.

POSLOVNI TRENING – EPIC journey

Nazvali smo ga “EPIC putovanje”, a tema je odlazak na poslovno putovanje i učenje što vam je potrebno za pokretanje i vođenje vlastitog posla. Zadržali smo stil učenja analognim i interaktivnim, koristeći radionice i studije slučaja, vježbe i timskog rada kako bi polaznici učili na svjež i zabavan način.

Pružamo poslovnu obuku u lokalnim zajednicama i kontinuirano podučavanje dok diplomanti započinju vlastiti posao. Ovo jedinstveno iskustvo obuke koristi se za dosezanje zajednica pogođenih siromaštvom kako bi mogle razumjeti osnove poslovanja.

Kroz interaktivno i iskustveno putovanje, polaznici doživljavaju stvarne tržišne uvjete u učionici na navedenim područjima učenja i ishodima:

1. DAN – Različite vrste poslovanja; Poslovni ciklus; Budžetiranje; vrste troškova

2. DAN – Upravljanje novčanim tokovima; Osnovno vođenje evidencije; Dug i kamate; bruto i neto dobit; Ponovno ulaganje dobiti

3. DAN – Razumijevanje tržišta; Proizvod, Cijena i profit; Upravljanje rizikom

4. DAN – Marketing Mix-4 P; Raspakivanje promocija; Jednostavan poslovni plan

5. DAN – Re-evaluacija  poslovnog plana i marketinške sinteze; Pregovaranje i ugovori

6. DAN – Inovacije i kako generirati poslovne ideje u kontekstu razvoja zajednice

7. DAN – Razvoj zajednice; zadruge, grupe za štednju, ECTG-ovi

PRAKTIČNI ZADATAK

 između 4. i 5. dana, pripravnici primaju mali zajam i provode 10-14 dana otvarajući i vodeći vlastitu malu tvrtku. To je obvezno za diplomiranje i ima za cilj otključati i podučiti kritična poduzetnička načela.

PLANIRANJE I POKRETANJE PROGRAMA (PALP)

Ovaj kurs je nastavak naše poslovne obuke EPIC putovanja, pružajući pomoć i podučavanje za konceptualizaciju, planiranje i pisanje temeljitog, robusnog, realističnog poslovnog plana.

Teme se uvode u interaktivno okruženje radionice nakon čega sudionici primjenjuju načela na poslovni plan koji pišu.

Teme radionica uključuju generiranje ideja, inovativne tehnike, razvoj novih proizvoda, razumijevanje konkurencije i razvoj snažne marketinške integracije.

ECONOMIC COMMUNITY TRANSFORMATION GROUPS (ECTG)

Glavni cilj ECTG-a je blisko putovanje sa našim diplomantima kroz duži vremenski period kako bi nemoćne i ranjive pojedince doveo u grupu koja pruža ohrabrenje, sudjelovanje, kreativnost, afinitet, međusobno povjerenje, odgovornost i voditi međusobni računa. Vizija je da će se ECTG formirati u živahnu zajednicu koja je vratila nadu, preuzeti vlasništvo nad svojom situacijom i koristiti svoje kombinirane vještine, resurse i utjecaj kako bi identificirali i provodili projekte ili inicijative koje će rezultirati otvaranjem radnih mjesta, gospodarskim podizanjem, osnaživanjem, financijskom neovisnošću i slobodom.

THALITA

Trening mi je otvorio um i naučio me kako voditi svoj posao i uštedjeti novac. Vidjela sam povećanje svog poslovanja zbog ove obuke.